Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av en arbetskamrats beteende


Audiens

I dörröppningen
Jag var på audiens hos påvinnan
Hon var sällan nådig
Men just denna dag tyckte hon
Att alla åldrar skulle räknas
Förstås och uppfattas som behövande
Jag blev paff
Stod där i dörren
Fast längtade till jullrubbans hemlighetsfulla ro
Nästa gång skulle det vara annorlunda att stå där
I dörröppningen hos henne ombytliga reginan
Men krubbans träansikten skulle trots att de var skurna
En gång för alla i trä
Följa mig i dagens olika skiften
Jag valde den dörröppningen i stället
Och bor hellre i ett stall med värme
Än i ett slott med en människa som tror hon är mer än gud




Fri vers av Annette E
Läst 391 gånger
Publicerad 2006-01-05 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annette E