Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ VÄG MOT HÖST

tiden går bara åt ett håll

ge mig en sansad speakerröst

ge mig ett lugnt, nattligt samtal

som löser spänning i mitt bröst

etern är stilla, neonblå

som den var tidigt åttiotal

tonerna avvägda, mjuka

och inte strandtransistorskval

 

 

tiden går enbart åt ett håll

allting ska samverka för mig

samlade samtalspartner

Herren ska rikt välsigna dig

dropparna urholkar stenen

allt väller fram i sakta mak

som medelhavsgröna vågor

sedda från något solstekt tak

 

 

tiden kan bara gå framåt

läkandes såren eller ej

fridens oas bortom sorlet

skänker en vilopaus till mig

ögonen sluts i förvissning

om Ditt beskärm som värnar mig

stillsamma medvandrartankar

allt som min själ kan önska sig

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON      17/8 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-18 18:14



Bookmark and Share


  Linn.
Vad vackert.
2012-09-26

  Lindha W Gustavsson
Vacker!
2012-09-10

  Michaela Dutius
Vacker och berörande - hösten ger vila...och Han är med
2011-10-06

  mare VIP
Hoppfull text
2011-08-19

  anits VIP
Mycket, mycket vackert
2011-08-18

    Sven-Erik Sköld
Lysande, till både innehåll och form! S-E
2011-08-18

  Catharina Edin VIP
Så VACKERT skrivet!
2011-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP