Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jack E. Gladh har skrivit den text (Paniskt rädd för ensamheten) på vilken jag här lägger ut min kritik, den fick inte riktigt plats på hans sida. Min kritik är förstås en förklädd hyllning till hans text. Hur förklädd hyllningen är, är upp till dig att a


Kritik på en text (662) Jaktlycka, olycka eller bara såsom i en spegel






Jag såg en gång, på film eller i teve, eller i en film på teve, huru en man med gevär stod och höll i något som såg ut som en spegel, som dock kan ha varit ett cigarettetui, som om han ville kolla läppglansen.
Han var en sådan där, inte helt olikt Buffalo Bill på sin tid, konstskytt.
Inte en sådan som går in på Liljevalchs i Tokholmen och skjuter prick på de utställda 'konstverken' under det som populärt går under namnet 'Vårsalongen'.
Nej, i det här fallet handlar det om att genom någon sorts illusoriskt trick skjuta bakåt och då bara med hjälp av en spegel, kanske för att få blick för målet, kunde ibland behövas i fotboll.
Man behöver alltså en spegel för att se målet för övningen.
Att inte ha tillgång till en spegel, för att en smula se sig själv i den, som för att känna det som att man är i sällskap, om än blott sitt eget eminenta, kan vara förödande för en som känner sig så där litet lätt bortglömd.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-24 14:00



Bookmark and Share


  Nanna X
Buffalo Bill har alltid immanent eminent sällskap av Buffalo Bull. Det är vad jag tror.
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP