Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rolig kaos berättelse. Detta har inte hänt på riktigt, men man kan ju aldrig veta säkert...


Pappa sköt tomten

Stora klockan i matsalen slog 12 och jag smög sakta ner och satte mig bakom soffan, där jag hade utsikt över hela vardagsrummet. Bakom mig hade jag ett stort fönster så jag kunde se när tomten kom med sin släde och landade på vårat tak. Jag höll på att slumra till när jag hörde någon gå på taket. Jag vände mig om och såg något rött röra sig där uppe. Jag stelnade till när något sakta hasade ner för skorstenen. Jag kikade upp över soffan och stelnade till när jag märkte att det inte var tomten som kommit ner genom skorstenen. Det var en man med röd tröja, svarta jeans och en svart rånarluva. Jag skrek till och ropade på min överbeskyddande pappa som genast kom nerrusande för trappan. När han fick se den mystiske mannen grep han tag om sitt lufgevär som låg strax bredvid honom på ett högt skåp. Han siktade på mannen och när mannen hastigt och fummligt greppade efter sin pistol sköt pappa honom i benet. Han sprang fram till honom och tog hans pistol, sedan ringde han till polisen. Tur för mig att pappa var polis och kunde hantera ett vapen! Starx därpå kom pappas arbetskamrater och hämtade tjuven. Efter böter och några år i fängelse kommer han nog på bättre tankar än att leka tomte hemma hos en polis.

The End!




Prosa (Novell) av Sipop
Läst 328 gånger
Publicerad 2006-01-12 21:44



Bookmark and Share


    Evelyn
-ler- så kan det gå.
2006-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Sipop

Senast publicerade
Pappa sköt tomten
* Se alla