Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten kom till mitt försvar i mejlande med en av poeterna här inne som säger sig en smula tro på mig men som dessutom stundom tvivla, säkert för att travestera andra troende och därmed sätta kärleken till mig såsom på spel.


Till en troende (En smula sexig läsning)






Det vet väl en kännare som du
att 'kärleken är livet'?

Sådär som en del troende uttrycker sig
när de vill förmedla att tron
har patent också på kärleken.

Men hur kärleksfull
är tron, det skulle jag
gärna vilja veta.

I trons namn har man startat krig
inte bara mot 'otrogna'
de vilka tro en smula olika.

Utan även som skäl
för att starta just krig
i mer erövrande syfte.

Även Robert Zimmerman sjunger
om att de stridande
tror sig om att ha gud på sin sida.

Utan att dock
för dens skull uttrycka
exakt vilken gud (Baccus, Thor)?

Jag tror jag skall sitta här och skriva idag
men det är en ren skentro
eftersom det mera är en önskan
än en möjlighet.

Emedan hit skall komma fint besök
vilket gör att jag inte gärna
kan sitta här och bubbla på.

Så där får då min tro
stryka en smula på foten.

Ety det är strid om var jag
skall ställa mig till förfogande idag.

Är det inte vid grytorna det är sagt
att segern skall vinnas?


Med största högaktning hälsar jag dig

(oläslig namnteckning)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-27 08:33



Bookmark and Share


  Nanna X
innehållet är ju inte så dumt
kan säkert vara kul att diskutera
men du kanske skulle pröva
en läsligare namnteckning nästa gång
om hon ska tro på dig på riktigt?
2011-08-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det måste vara en star
som hälsar på då
hos Dig eller en
smart Tjej eller
kanske en hovets
lakej... Så hur det än går
Vännen, så berättar
Du väl för mig, säg...
2011-08-27

  thyra
"Emedan hit skall komma fint besök
vilket gör att jag inte gärna
kan sitta här och bubbla på."

Är det möjligen Ers Majestät som skall störa dig i skrivandet och bubblandet? :)
2011-08-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP