Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man känner sig lätt vapenlös, för att man inte förväntat sig en kastad handske i sällskapet, då kan det vara 'gott nog' att uttala en avväpnande replik, istället för en om möjligt lika dräpande. Hellre täckning på den brinnande oljan, än mera olja.


Svar på tal (IV)







Skulle du till äventyrs befinna dig i ett sällskap där någon tar mod till sig och säger dig någon dumhet som skall få dig att framstå som korkad.
Om någon i ord och mening är direkt elak mot dig.

Då finns där ett antal repliker att ge i retur.
Här är en av dessa, såsom ett litet förslag för dig att ha i som bakhuvudet eller på en lapp i fickan, instoppad i behån eller i börsen.

-Löksäsongen i södra Frankrike syns lovande, sägs det från väl underrättad källa.

Det skall väl ändå en smula stjäla luften ur den dummes replik, få de andra att skratta samt ge dig kredit för en sådan välfunnen och åtminstone till skenet, intellektuell replik.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-27 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP