Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kom på det här lilla resonemanget då jag småpratade i mejlen med en 'sant kristen' poet.


Modern rättsskipning i gammal tappning








Att döma alla lika.

Det låter ju sant kristet, litet i stil med spanjorernas 'kristnande' av indianerna i sydamerika, den som inte börjar tro omedelbarabums blir skjuten.
Alla andra får leva, tills vidare.

I modern version, 'Kan man få det där på svenska, tack?
Ja, och så ett glas vatten.'
Pang!

Eller som häxjakten då den pågick, om du är oskyldig så drunknar du, om du är skyldig så flyter du.

Kanske något för dagens rättsmaskineri att ta efter, fast i någon sorts elektrisk stol-version.

'Strömmen på' för alla som nekar till brott.
Ja, och för alla som erkänner, förstås.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-28 10:02



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
jo, troligtvis skulle att döma alla jämlikvärdigt vara = att döma alla Olika, i den mån vi nu lyckas veta vilka vi är...
2011-08-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP