Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta till vara sommaren!

Se dagarna kortare dansar
nu röjes var backe och mer
sen randas fler stormande nätter
i sommarens sista kvarter.
Vi drömmer med sparade kransar
av blomrankans sista glöd
och håller den hårt sen den sätter
vid sänggavelnsvägg för stöd.

Vi böjer för höstliga vindar
tänker på sommarens vals
då föll vi för smilgropens kindar
som om en sån ej funnits alls...
Sen gör vi en somrig mässa
var afton i våran bädd
i sparat blomblad vi pressa
och vaknar, helt blomrikt förklädd.








Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-28 11:45



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Helt underbar tack. Jag sparar den.
2011-08-29

  Michaela Dutius
Vilken härlig sång till hösten.
Hoppas du har nån som kan tonsättas den - det är sångrytm i raderna
2011-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt