Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att mamma och pappa i historien inte nämns vid egennamn beror dels på att de brukar få heta just mamma och pappa resten av livet av sina barn, när de väl börjat lära barnen vad deras roller är. Även för att skydda dem från poetstalkers.


Plausibel förklaring







Ibland händer det att barn tar mod till sig att vara nyfikna.
En sådan gång vid frukostbordet frågar sexåriga Elsa sin ömma moder om varför det hon sover på heter örngott, tycker örnar också om kuddar?
Modern svarar att hon inte vet och att hon har en smula att göra just då så Elsa kan väl fråga pappa istället.
Elsa går och letar reda på pappa som just då står i badrummet och ber om att rakapparaten må fungera idag också.
Elsa frågar om hon får ställa en fråga och javisst, säger pappa att det får hon gärna göra.
Så Elsa frågar om varför det heter örngott vad man har på kudden och om örnar också har kuddar.
Så får hon äntligen höra svaret.
Pappa säger att han inte vet om örnar tycker om kuddar, men något måste ju tygbiten heta och säger att orden garage, kuddvar och garderob redan var upptagna, så då fick det bli örngott.
Nu är Elsa rätt nöjd med att stå där och se på när pappa rakar sig med apparaten så hon står kvar där och ser på.
Det är nästan alltid litet spännande att se på när pappa pysslar med olika saker och hon är glad att hon har en sådan fin och härlig pappa som alltid tar sig tid med henne när hon kommer och ställer frågor hon vill ha svar på.
Han har svar på nästan allting och försöker verkligen förklara på ett väldigt bra sätt så att hon förstår.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 402 gånger
Publicerad 2011-08-31 08:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP