Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BETRAKTA MIG SOM DÖD

nu glimmar morgondagg i gräset

jag andas ånga där jag går

nu har jag trampat fram vid sidan

av Dina spår

nu vill jag inte mer belasta

min omgivning med frågorna

vill inte längre vara någon

av plågorna

nu vill jag bara dra mig undan

och be er lämna mig ifred

man kan ju aldrig nånsin tvingas

att vara med

vänder mig bort, söker mig in i

den sköna isoleringen

stick härifrån och sluta tjata

jag älskar den

jag svarar med absurditeter

om någon säger någonting

jag skrämmer bort alla jag känner

till runtomkring

ni kommer aldrig att förstå det

lägg ner all spelad empati

finn någon annan ni kan trösta

gå snabbt förbi

och kan ni inte tolka kroppsspråk

så tvingas jag att bli verbal

jag har trots allt min fria vilja

mitt fria val

bespar mig alla analyser

gå och lek freud nån annanstans

jag sitter hellre här och fryser

än blir er svans

en fåne som är med på nåder

ett påhäng från ett hemsökt träsk

hur ni än gör så kommer jag att

förbli grotesk

snart torkar sol bort morgondaggen

snart kommer nya nederlag

jag väljer hårt & kategoriskt:

en ensam dag

 

 

LARZ GUSTAFSSON      3/9 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-03 15:52



Bookmark and Share


  anits VIP
Ensamma dagar behöver man
och har rätt till det utan att behöva
förklara
2011-09-05

  mare VIP
Bra, du är fri att välja ensam dag
2011-09-04

  La Magnólia VIP
Göran ; En intressant tanke! Kanske var det just på grund av traditionen och inte Bibeln, som de skriftlärda och fariséerna behandlade folket som sanden/stoftet under sina fötter ... Det var ju bl a därför Jesus fördömde dem. Enligt honom var människorna som får utan herde, just av den anledningen ...
2011-09-03

  Måna N. Berger
Respekt.
2011-09-03

  Göran Gustafsson VIP
Judisk tradition tolkar samma bibelord annorlunda:
"he who separates himself (from the foolish, unlearned multitude) seeks his own desire (that which is worthy to be desired), and mingleth himself with all wisdom."
2011-09-03

  Larz Gustafsson VIP
Jo, det är det jag avser.
Vad andra tycker struntar jag fullständigt i.
2011-09-03

  La Magnólia VIP
Jag tror det är vad vi alla behöver ibland .. tid för oss själva och våra egna tankar .. eller bara ha lugn och ro.

Bibeln anser inte det vara något fel, så länge vi inte väljer ett helt liv i total isolering ...

I en engelsk översättning står det i Ordspråksboken 18:1 "Through desire a man, having separated himself, seeketh and intermeddleth with all wisdom."
Översatt i en modernare svenk Bibel står det:
"Den som isolerar sig söker bara tillfredsställa sitt eget själviska begär; han går till storms mot all praktisk vishet."

Men det är väl knappast det du avser! Njut du av ensamheten och lugnet!
2011-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP