Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förbryllas av att dessa ord inte finns i plural


Längtor och önskor

Vi kan ju alla längta
något som vi önskar.
När i drömmar vi är sänkta
ser vi sommaren som grönskar.

Men alla längtan är personlig
ej kan dela den med andra,
med en utgång oförsonlig:
-Du som ensam måste vandra.

Blott att ana andra drömmer
mens du vandrar i en bubbla
av de andras skattegömmor
du kan ensam bara grubbla.

Du kan se men inte röra
då en längtan ej kan delas
och all önskan blott förstöra
om den delas kan ej helas.

Att få önska och att längta
längtan, önskan bildar röra
andra tankar som är tänkta
måste inte sammanföras.

Ensam längtan får du bära
och av önskan finns ej flera
gramatiken kan dig lära
plural längtan finns ej mera

På en skala finns ej många
det finns lite eller mycke
det finn en man måste fånga
önskan, längtan i ett stycke.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 375 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-09 09:42



Bookmark and Share


  KrutOla
Det är en underfundig text som min herre nedskrivit!
Den inspirerar mig till följande lilla rimmeri:

Ja, se, språket det förbryllar
och av märkligheter kryllar.

Språkets form och grammatik
är ingen logisk matematik.
2011-09-10

    Bodil Sandberg
Härligt ordverk!! visst har man sina hemliga längtor !
2011-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick