Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden kom till mig idag


Septembermeditation

Septembermeditation -
sitter ute och njuter
av klarblå himmel och
sol

Septembermeditation -
en tystnad har infunnit sig
på något vis
känner jag i morgontimmans dis

Septembermeditation -
naturen bjuder ändå på
något att höra
äpplen från träden dunsar
ner på marken eller
regnets droppar som mot rutan
slår eller varför inte den underbara
ljumma septembervinden som
spelar upp sina toner för mitt öra

Septembermeditation -
jag står en stund vid bruksortens
vatten i gryningstid
och hör tranans trumpetande ett vemod
inom mig det ger men på något vis
känner jag frid

Septembermeditation -
orden kommer till mig då
jag känner hur naturen mig
så mycket vackert ger
lönnen hur den bär på så underbara
färgglada nyanser den verkligen mot
mig ler

Septembermeditation -
när mörkret utanför faller
jag ser hur månen på himlen lyser
i värmeljusets sken jag riktigt
myser

Septembermeditation -
oh du underbara




Fri vers av sajo
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-09 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo