Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likställdhet

Vi är av samma sort
av skrot och korn och kött
vi är ett minne blott
av allt som nån' gång dött

Vi spelar samma falska spel
och leker samma lek
i samma gamla anda
blandar ömhet kött och svek

Och blodet sipprar lätt
vi blöder oss ett land
vi påstår oss ha rätt
och knyter blodets band

I brödraskap och systerskap
som boskap vi oss lär
att landskap fostrar kriget
vi möts som syskon där

I likhet med nått' stort
går vi i ständig kamp
försvarar vad vi gjort
bevarar våran kramp

Med spastiskt belägen tro
om rättvis jämnställdhet
jämnar vi ut skillnaden
och när vår likställdhet




Bunden vers av Kajsa Bohlin
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-13 00:12



Bookmark and Share


  Kajsa Bohlin
jag gillar att begränsa mig ibland, det när skrivandet på ett annat sätt. Man får liksom tvinga sig att välja orden.
2011-09-13

  cilax VIP
fint diktet, du gör det inte lätt för dig med bunden form
2011-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa Bohlin
Kajsa Bohlin