Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Onsdag, mellan fem och sju.


Du frågar, och jag svarar att;

Hjärtat är stängt
för att öppna igen

På onsdagar
Mellan fem och sju

Du kan väl titta in då?

Så slipper vi
bråka om tiden
Då kärleken tar slut

Jag kan lagra
bunkra upp
för flera år

Ge dig
det du behöver

På onsdagar
Mellan fem och sju

Jag kommer alltid att älska dig

På onsdagar
Mellan fem och sju

I mellanrummen
mellan onsdagarna

kan jag jobba
Och ägna mig åt
allt det jag inte har tid för
när jag tänker på dig
ÅNGEST
Jag kan bearbeta
rädslan för att binda mig
och vara fri
fri från allt besvär

På onsdagar
Mellan fem och sju

Då har jag haft tid
Att tänka
På mina ex
och ta hand om barn
från tidigare förhållanden

Jag har så svårt
Att planera
det är därför jag
Tänker att du
kan kliva in
(genom den dörr jag öppnar)

Vid ett mer lägligt
tillfälle
I valfria skor, givetvis

Ska vi spika
onsdag
Mellan fem och sju?




Fri vers (Prosapoesi) av Kajsa Bohlin
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-17 01:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kajsa Bohlin
Kajsa Bohlin