Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( ur ordspråksboken )


PRECIS !PRECIS ! PRECIS !PRECIS ! PRECIS ! PRECIS ! PRECIS ! PRECIS ! PRECIS ! PRECIS ! PRECIS ! P

Det modeord som gjorde sig  gällande som ett allmänt
uttryck i nästan var mans mun under nittitalet och fort-
farande gör sig gällande  i  den dagligvarande konversa-
tionsgemenskapen är ordet "PRECIS "som ännu ingen
förmått verifiera i  vad det  är som  är  så  djävla  precis,
men  det  blir väl så  när  hjärnan  är  på  annat  håll  och
käften rabblar på av gammal ohejdad vana, som  för att
ge sken av att finnas  till  i  ett  svamelsurium  av osaklig-
heter i  den  rådande  sociala  gemenskapens  ensamhet,
så  kan ni precisera er lite mera  EXAKT  i  vad  det är ni
tycker är så förbannat  precis, så  skulle konversationen  
underlätta  betydligt i uttolkningen  av er konversations  
mål  och  mening.  Ett  annat uttryck av ologisk kvalite är
"MED BESKED "  Han  rånade  banken  och  det  med be-
sked ! men det kan  ju  inte stämma, för  vem  fan  förvar-
nar om att han ska  komma och råna en  bank, liksom att
någon skulle ringa banken och säga :"Hörni !nu kommer
vi och rånar er bank så lägg upp  en  miljon  på  disken så
ingen kommer till skada" Besked är väl  liktydigt med sak-
upplysning,förhandstitt, anvisning, meddelande . Pappa-
ledig  är  också  ett sånt  där  vilseledande   ord  som miss-
brukas   för  när  jag  var pappaledig,inte fan var jag  ledig
inte.  Städat språk  är  där orden har sin ordnade och rele-
vanta betydelse i praktiken avsedda för ett visst ändamål,
men att språket är en  tolkningsfråga  efter  omständighet
och  personkaraktär  möter  man  ständigt  bekräftelse  på. 
så det är  väl så  precis  som  det  kan  bli  att det aldrig kan
vara mera exakt än det.              

                                                              Sten Wiking




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-13 09:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP