Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Närkontakt med nuet..

Skymning, grådis,
En älg!
En stor, grå, vacker älg
lufsar fram på gängliga ben
långa, härliga kliv
i skogsbrynet
längs med vägen
där jag kör i 90,
gasar på, tänker köra förbi den
men inte..
på två röda
är han i dikeskanten
längs bilen
upp på vägen,
springer
halvvägs framför
bilens högerflank,
vi är nära varandra
vi har ögonkontakt
jag ser hans uppspärrade skärrade ögon
ser hans bakutsparkande bakben
jag följer hans fart, hans framåtlinje
jag är inte rädd
vill inte göra dig illa,
vi tar oss fram parallellt
svagt åt vänster
farten minskar långsamt
mina varningslampor blinkar
älgen tar ett beslut
han springer upp i skogen igen
Tack, tusen tack!




Fri vers av Shifra
Läst 183 gånger
Publicerad 2011-09-26 14:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shifra