Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Guds Ord: "Bokstaven dödar, men Anden levandegör" "Inte genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger Herren Sebaot".


Kyrkorna i vårt land har blivit som gråa katter i mörkret

som tassar omkring

utan att störa

någon:


de håller in det som de

skulle hålla fram,

stå upp för:


sanningen, Guds Ord sanning,

som skall vara ett stort ljus som lyser

i mörkret: som inte kan döljas, som en stad

på ett högt berg som lyser vida kring;

ett fast positionsljus för alla dem

som färdas den vägen fram


Gråheten har uppstått

då man inte tillåter

Andens frihet


och därför erbjuder formalism, som

är inövade programpunkter,

i stället för Andens

liv och verk


man har bundit sig själv

med formalismens

band, och kan

därför inte

heller

befria andra.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 107 gånger
Publicerad 2011-10-01 07:41



Bookmark and Share


  Seglaren
De e väl bra? att man inte
sprider fablerna om spökguden.
2011-10-01

  Larz Gustafsson VIP
Flathet och kompromissande. Man ber om ursäkt för att man finns till. Vidrigt! Vi ska vara huvud, inte svans.
2011-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld