Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aktualiserad repris från jan.-09. I anledning av att riksdagsrepresentanter från Folkpartiet, Centern och MP gemensamt lagt in en motion för rätten till aktiv dödshjälp.


Den yttersta fräckheten


Den Yttersta Fräckheten
att ta saken i egna händer
- någon tänker frihet -
inte lägga ansvaret på andra -
ställa krav
på åtminstone medbestämmanderätt.

Att vandra under lydighetsoket:
förneka kärleken till självet
anamma världens hat
med döden som fiende -
förslavande tanke som håller dig fången.
Bejaka ditt liv - bejaka din rätt till din död.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av vera gade VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-14 08:38

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett infekterat ämne, ungefär som abortfrågan, sticker åter ut hakan. Man kan här tänka sig uppdelningen av anhängare, motståndare, tveksamma samt velare (de vilka tycker både för och emot samtidigt). I första ronden är anhängarna 50 %, motståndarna 30%, tveksamma 5% och velarna 15%. Redan i andra ronden har andelen anhängare sjunkit till 45% och de som istället stiger i procent är såväl motståndare som velare. Tveksammas procent sjunker ju längre matchen pågår och trots övertid så kommer anhängarna och motståndarna att sluta på oavgjorda 53% vardera. Medan velarna äger den betydande andelen av 30%. Av detta kan man sluta sig att vissa inom respektiver grupp inte bara är spioner utan även dubbelspioner. Om man nu har rätt till sitt eget liv och sin egen död, hur kommer det sig då att det läggs ner så mye tid och kraft på att övertyga eventuella självmördare att lägga ner sina vapen? Själv är jag en övertygad velare. Jag är alltid anhängare av den som senast uttalat sig om sin övertygelse, oavsett vilket läger personen ifråga tillhör.
2011-10-14

  Arja Söderfeldt
Här berör du mycket viktiga frågeställningar. Ett livsuppehållande? För vem? Till vilket pris? Ur lönsamhetsaspekten? Det andliga? Vilket liv är "lönsamt"? Vem definierar det?
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP