Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lär mig om mörkret så kommer jag aldrig sakna morgonen igen.

Jag är menad för natten.

Horisonten flyttas med ljuset så som tidvattnet flyttar strandkanten. natten tar den närmre medan dagarna inte lämnar mycket alls åt ovissheten.

vi snubblar ibland såklart
när vi inte kan se våra fötter

och du vill ha vingar men jag vill bara berätta först då att änglarna ser upp till oss från himlen just därför att vi faller.

vi är inte gravitationens fångar. vi väljer den.


du kan när som helst radera resten av världen i ett enda långt ögonblick då gravitationen inte stämmer in. vi är kapabla att känna bortom lagboken.

och du kan vara natten. och gravitationen är bara en ljuv ljuv lögn som tyngden av täcket mot kroppen och så fort du somnar glömmer du bort den.

men välj den. välj den för min skull.
släng aldrig bort något så värdefullt som att kunna falla.

och nöj dig inte med solen när jag kan erbjuda en hel stjärnhimmel.




Fri vers av johannacaroline
Läst 390 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-10-17 04:33



Bookmark and Share


  mariesj
så himla fint
2011-11-25

  Love von Melen
Aj, J *tårar*
2011-10-17

  Alexander Gustafsson VIP
väldigt bra skriven text.

om att själv ta kniven till hjärtat.
2011-10-17

  Lethe
Så mycket vackert. Applåder!
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

johannacaroline