Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla människan

Den lilla människan hon sitter där nere,
Om du tittar noga ner bakom huskanten
kan du se henne som en liten fläck.

Hon, smuts som sitter på en redan smutsig yta.
Hon, svår att gnussa bort.
Verkar inte vara någon som verkligen försöker.
Istället blundar de och går förbi.

Liten och lortig med tovigt i hår på hård asfalt.
Bland höga hus, bland höga människor.
Är hon, kämpar varje dag för att finnas till, för att existera.

Skillnaden mellan död och liv, mellan att vara eller inte vara,
mellan att låta sig finnas eller låta sig försvinna är ytterst liten.
Ett steg kan vara för mycket, ett långt steg alldeles för lätt att ta.




Fri vers av Sandra Li
Läst 330 gånger
Publicerad 2006-01-12 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Li
Sandra Li