Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första gången överstökades på bara någon halvtimme, jag stod där som bländad då som i ett rus allting i världen plötsligt öppnades för mig. Första gången med en människa, kommer jag nog aldrig att berätta om, det är på tok för känsligt för mig.


Första gången - en foting







Första gången då
jag såg naturen
när mina ögon

verkligen öppnades för
naturens skönhet, var
jag arton år.

Förut var ett
träd bara ett
träd, en buske

bara en buske
en sjö bara
en sjö. Men

så plötsligt en
dag öppnades mina
ögon och en

skön verkliget stod
där i all
sin prakt och

bara väntade på
att få upplevas
och bli älskad.

Bara för att
den fanns där
för mig att

älska. Från den
dagen kunde jag
älska också naturen.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-25 11:38



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Föds vi inte på nytt varje sekund? Och så tar det oss så lång tid att inte bara inse det, utan att *verkligen* inse det..?
Jag känner att dikten berättar om all detdär livsviktiga man inte vill förlora, men som kan vara svårt att alltid hålla kvar.
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP