Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄVEN BETONGBARN

även betongbarn

är mjuka innanför

bakom betongen

är själen ofta skör

även betongbarn

behöver råd och tröst

fryser i natten

när det har blivit höst

 

 

ärrad och härdad

med livserfarenhet

blir den som färdats

som tintin i tibet

livet är uppför

men ganska ofta ner

lär av oss äldre

och mottag det vi ger

 

 

också betongbarn

behöver gråta ut

finna en axel

tills tårarna tar slut

olja på vågor

och balsam i ditt sår

unga förmågor

var dagisbarn i går

 

 

LARZ GUSTAFSSON    30/10 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-30 14:30



Bookmark and Share


    Tea Alex
Sista raderna var oerhört träffande. Den här förtjänar helt klart en applåd! :)
2011-11-04

  mare VIP
Denna berör mig starkt, bra
2011-11-01

  Måna N. Berger
Varmt och insiktsfullt skrivet!
Jag tar till mig de här raderna, så tänkvärda:

"unga förmågor
var dagisbarn i går"
2011-11-01

  Teresia Ridell
Sannerligen så. Varmt o fint skrivt;applåder !
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP