Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En aning skoltrött ^^


i mellanrummets fyra väggar

I klassrummets tomma skal
i mellanrummets fyra väggar
där, vid platsen som är centrumet
där allas ögon samlas
där, står den gamle mannen
läraren som stundom är rolig
och som sedan skickar skarpa pikar

Han pratar ofta stolt om det stora Ryssland
hur härligt det var att åka dit när Sovjet fortfarande befanns
och han skrattar gott åt de val som regeringen där har gjort

Jag känner en oerhörd längtan
att lätta upp den tunga stämning
som finns i klassrummets tomma skal
i mellanrummets fyra väggar

en längtan, att fatta tag i kärlekens hand
kvinnan, som satte hela min själ i brand

men det dröjer ännu ett tag
tills jag befrias från mellanrummets fyra väggar
och kommer hem
jag slutar vid det dova slaget
fjorton och fyrtiofem




Fri vers av Spontanpadde
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-31 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spontanpadde
Spontanpadde