Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ekonomiska knapphetens förbannelse




Vi lever i ett av - officiellt sett - världens mest civiliserade länder.

Ändå lever en stor grupp svenskar under fattigdomsgränsen.

Få sv de som har det ekonomiskt bra ställt kan eller vill inte

föreställa sej hur det är att leva i den ekonomiska knapphetens

förbannelse; att få tänja på varje hundralapp, att inte kunna

satsa på barnens fritidsintressen, alltid äta den billigaste maten, etc, etc.

Det är år 2011 och de rikare blir bara fler och rikare, och de fattiga fler

och fattigare. Är vårt moderna land verkligen så civiliserat??

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-02 19:41



Bookmark and Share


  ~alruna~
Bara de fattiga förstår pengarnas sanna värde....
De som inte lever i samma sits förstår inte
allmänna uppfattningen är ju " jamen spara"
Jag har ingen lösning till hands
Bara en uppmaning att kämpa på
och titta på spektaklet när hysteriska aktieägare försöker få pengarna att inte gå upp i rök vid varje "kris"
2011-11-03

  Vici
Viktig text

Att de rika blir rikare betyder inte
nödvändigtvis att de fattiga får
det sämre.
Fattigdom kan också bero på
sjukdom och då blir det knepigare.

Och det är bedrövligt att ersättningarna
där är så under all kritik.
Där får vi fortsätta jobba på för att
få förändringar.

Även detta ämne finns lösningar för
i Skriften...
Ta upp och läs din Bibel, Johan!

Där finns mer att hämta om livets
realiteter än man kanske kan ana.

Varma hälsningar
Vici
2011-11-02

  revolver
"De rikare blir bara fler" betyder att folk blir mindre fattiga.

Alltså... I och med att Sverige är ett av världens mest civiliserade länder har det fattiga folket en större chans att ta sig ur fattigdomen. Möjligheterna finns, det gäller bara att utnyttja dem.

Fattigdom beror främst på arbetslöshet och bara för att någon skulle betala mer i skatt betyder inte att det skapar nya jobb.
Det som skapar nya jobb är företag, främst nya företag, och när ägarna tvingas betala en större del av sin vinst i skatt finns inga incitament för dem att att faktiskt starta eget. Inga nya företag = inga nya jobb.
Idiotiskt att tycka att man hellre finansierar fattiga medborgare med skatt än att skapa jobb till dessa, som i slutändan ändå leder till ökade skatteintäkter till staten.
2011-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP