Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Sorgen och glädjen är systrar' av Michaela Dutius, inspirerade till kommentaren.


Kritik på en text (724) Första ögonbli(n)cket








Jag kan bara hålla med
den första sorgen är förstås
den att tvingas ut i ljuset

från ett varmt och ombonat
om än en smula mörkt ställe
ut i en otrygg värld

full av stirrande ansikten
tacka f(röke)n för att man ger hals
så fort man bara kan

om man bara kan.
Sådär en arton år senare
är man förstås glad

över att faktiskt leva
och om möjligt
(även) ha hälsan.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-08 10:43



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Spädbarn börjar oftast livet med att skrika. Skriken låter onekligen mer som gråt än som skratt. Skulle de inte lika gärna kunna skratta!?
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP