Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hoppas den blir att trivas i min nya lägenhet i slutet på november


Novemberfönster

Står vid fönstret
och ser på novemberdis-
det känns grått på något
vis

Står vid fönstret
och ser på november
natur

björkens gren
kurar ihop sig under
novembers gråa pläd det känns
som den tänker ta sig en
välbehövlig lur

Står vid fönstret
och ser på november som
tidigt skymmer

undrar om jag finner sommarljusets
lagrade ork som jag vet att min
kropp i det inre någonstans rymmer

Står vid fönstret
och ser på novemberblomman
som nog innehåller ny ork
kanske är det något den snart avger

Står vid fönstret
och ser på november
dag nummer fem har vi
kommit fram till
plötsligt inser jag att blomman med
ork har fått knoppar som om någon
vecka brister
vårens det gör ont tid på något vis
jag ej i orden mister

Står vid fönstret
och ser på november
jag har äntligen fått en
idé att orka

då jag njuter av min underbara
orkidé

111105




Fri vers av sajo
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-05 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo