Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tempel

Mitt hjärta är mitt tempel.. Här skapas mina drömmar, mina önskningar och förhoppningar.... Här finns källan till allt som jag är ,har och känner.. Ett liv som föds varje dag, varje ögonblick, i varje andetag finns något nytt om jag bara stannar upp..lyssnar, ger mig själv tid att känna allt som strålar och vill komma till mig... Allför ofta fastnar jag i alldaglighetens spindelnät... Måsten, plikter, tjänster,, till höger och vänster...Allt bara försvinner, det ryms inte att meditera, reflektera i en värld av bråttom,skynda ila, handla... Det jag betalar med är min tid...mitt liv.. Min energi som sakta föds och dör under den värdefullaste av tid..min egen... Mitt hjärtas rum gråter då och då, det väntar på mig, ser hur jag sitter fast i en värld av så mycket som inte är sant, som är av hägringar och villfarelser... Jag blundar, jag manar mig själv till att gå till det enda heliga jag har .. Mitt hjärta, där himmel och jord förenas så att jag säkert kan gå, så att jag kan få ro, finna en spegel av kärlek och tro.. Mitt hjärta , min skatt.. Det är en plats av guld och ädla stenar ,,det är här jag min kropp och själ förenar....en plats av ljus ,en plats av bön i tysthet och stillhet ,där jag kan finna min själ och andas i avskildhet...




Fri vers av Templet
Läst 282 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-06 02:06



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
kloka ord, väl formulerade, om den slösaktiga stressen i att prestera och hasta, för att alla andra gör det - slöseriet med tankar och känslor inför det märkliga vardagsundret i att leva
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Templet
Templet