Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIGNANDE

är du kravmärkt?

är du märkt av alla krav?

har du längtat bort

och ut på öppet hav?

är du trött på alla

slitna argument?

vill du slippa att få

tjatet eftersänt?

 

 

det finns människor

som satan skickat fram

och som saknar skrupler

ärlighet och skam

de förstör din fest

när allting är som bäst

"var förnöjsam"

säger man om din protest

 

 

 

längtan efter isolering

blir så stark

den har blivit till ett

livsnödvändigt knark

ensam, inbäddad i

kravlöshet och nåd

vill jag knyta an

till livets röda tråd

 

 

LARZ GUSTAFSSON     6/11 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-06 11:29



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
En Larz av bästa märke.
Calle
applåderar
2011-11-11

    tramp
skönt flyt här, bra gediget innehåll med snygga rim och slutet känns äkta som *knyter ihop säcken*

applåd !
2011-11-11

  anits VIP
Mycket fint skrivet
2011-11-08

  Pernilla Skantz
Åh, den här tyckte jag mycket om! Jättefin!
2011-11-07

  Måna N. Berger
Att få vara ensam, fri från krav, "inbäddad i kravlöshet och nåd", det låter som en dröm - som kanske många fler med dig drömmer. Och att dessutom, först där, få "knyta an till livets röda tråd."
Jag är kravmärkt, som alla andra i samhället, kommer inte undan hur jag än sprattlar och kämpar emot. Så visst drömmer jag. Samtidigt som jag slåss för mitt oberoende. Det går aldrig att förena. Men din dröm är stilla och vacker.
Dessutom sångbar!
2011-11-07

  mare VIP
Tack Larz, helt underbar !
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP