Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekonomistyrning

Han hade tunn mun.
Hans glasögon var skarpa.
Blänkande svart båge
Att kalkylera med.

Harklade sig gjorde han
för hans svalg var dammigt av torrt.
Tittade ut igen och fick se
att fyra studenter hade gått.

"Det är kanske inte... det roligaste ämnet."
Började han stelt.
Och hans bruna skor
Tog förvirrade steg.

Hans grånade hår
Lutades närmare mig.
Kunde se att det inte
Var tunt däruppe i för sig.

Gurglade halsen
lite till.
Tog av sig jackan
med mönster inuti

och hängde den på stolen vid katedern.

Gungade iväg från mig
Till sin trygga powerpoint.
Han var inte stor.
Men han gungade ändå.

"Jag kommer att prata om pålägg idag."
En tredjedel tänkte på skinka.
Och hälften tänkte på ost.
Men det var fel båda två.

Jag går i pausen.
Fast jag stannade.
Tyckte synd om honom.
En grå ekonom.

Och jag sitter kvar.




Fri vers av Studerande
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-07 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Studerande