Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(G)jord av trä

Trädockan levde sitt alldeles unika liv
på botten av skogens täppta mylla.
Hon hade inga känslor,
bara uppfattningar om rätt och fel.
Alla spindlar och kryp som försökte
bemästra dagen tog trädockan ingen notis om alls.
Hon ville bara vara ifred.
Tallstammarna sökte trädockans näring
i hopp om kontakt och känslorus.
Och daggen hade omslutit varje rot
så syre kunde bäras ner. Trädockan
gav likafullt inte efter för deras önskan
om ett yttre liv. Hon var säker på
att här var bästa vilan
från lustens smickrande ljus.
Hon ville ej användas i retur.




Fri vers av Miss M
Läst 725 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2011-11-09 10:29



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mäktigt skrivet!
Som att träda in
I Trä hets värld.
:)
2017-05-19

  Valter Örn VIP
En allegoriskt underfundig dikt !
2016-01-21

  S.A.I. Steve Lando VIP
rolig som allvarlig, samt snyggt utmejslad
2011-11-18

    ej medlem längre
Snyggt och precis som föregående kommentator så håller jag med om att dikten innehåller ett bra och väl uppmålat bildspråk. Bra!
2011-11-13

  PPQ
den här har så mycket...bildspråk...känslor...allt snyggt balanserat
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Miss M
Miss M