Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är drivkraften till att jag vill skriva? Varför skriver jag?
Startar härmed också en utmaning - varför skriver du?
Berätta, länka tillbaka till min text och utmana tre vänner.




Därför skriver jag (utmaning)

I grund och botten tror jag att det handlar om tre saker – revansch, sökande och bekräftelse.

Revansch för den där barndomsevigheten, fylld av misstro, hån och slag. Där ingen, och kanske inte ens jag själv, trodde att jag någonsin skulle bli något. En revansch för de otaliga timmarna hos talpedagogen och specialläraren i svenska.

Sökandet, det där eviga, efter det som betyder något. Att genom orden försöka definiera mig själv och min omvärld. Att hitta nya sammanhang, världar och verkligheter.

Bekräftelsen, ett bevis på att jag är någon – att jag var någon. Jag skriver, därför är jag. Jag skrev, därför var jag. Jag finns. Jag fanns.




Övriga genrer av Niclas Petersson VIP
Läst 649 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-11-18 22:02



Bookmark and Share


  Järnkatten
Har inte blivit utmanad men svarar upp med "Gnistor (2011)"..;)..
2011-12-05

  Yrre VIP
Antagen utmaning, ett ämne som åtminstone jag skrivit om förut men, orden skiftar, precis som livet.
2011-12-05

  Niara
oj.. kanske inte var meningen att man skulle svara HÄR! *skratt* Men äh.. nu gjorde jag det iaf.. :-) Kram!
2011-11-20

  Niara
är bara ett sätt att andas(på ett plan som inte är fysiskt; men lika nödvändigt).. finns inga andra medvetna syften bakom. Skriver inte för bekräftelse, bara njuter när jag får uppleva ett kreativt ögonblick. (tror vad en kvinna sa en gång, att det finns massor av saker som väntar på att bli skapade; nerskrivna, eller målade, och att det är den som tunar in i det stora flödet och lyckas fånga en av dom som får chansen att göra det.. om man inte tunar in eller tar emot vad inspirationen ger, så flödar det vidare till någon annan)

(förr kunde jag skriva för yttre bekräftelse eller för att "vinna" något, men då krampade det mer också, nu är det bara glädje och lust och som sagt ett sätt att andas)
2011-11-20

    ej medlem längre
Grym text. Antar utmaningen!
2011-11-19

  LenaJohansson VIP
jag kan tänka mig att berätta om detta men hur gör man när man länkar, som du säger
(är inget tekniskt geni precis...:))
2011-11-19

  Emme VIP
Känner igen mig i dina ord...
2011-11-18

    ej medlem längre
Håller med till fullo. "jag skriver,därför är jag",kan inte sägas bättre.
2011-11-18

    Max Poisé
Antar utmaningen. Men du får vänta till kommande vecka.
Tack för att du delar med dig!
2011-11-18

  Niclas Petersson VIP
Jag utmanar KarinS, Julio och Max Poisé
2011-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP