Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev dikten som en slutuppgift på en kurs i ledarskap våren 2011.


Välkommen till vår grupp

Välkommen till vår grupp
där ”lekfullhet”, ”öppenhet” och ”trygghet” är våra ledord
som visar oss vägen.
På väg mot vårt mål skapar vi tillsammans världen
som vi själva vill leva i
där kreativiteten är fri, där jag blir vi
med stor respekt för dig som individ.

Du är här för du har nått att bidra med
när du har en idé så stöttar vi självklart det.
Om vi en dag börjar falla
tar vi oss upp igen
vi hanterar svårheter genom tryggheten i gruppen.

Alla gör sitt bästa
både på en bra och dålig dag
när du inte orkar
så orkar jag
och när det blir tufft
tar vi nya tag.
Jag släpper mitt ego, litar på att ni är reko
och ser fram emot att ha lika roligt som det är att bygga med lego.

Vi samlas här
välkomna att sitta ner
får jag be om att vara med om att leda er.
Lita på mig
förmedlar jag i min stämma
och får er att känna er precis som hemma.
Men bara om hemma är en plats där du vill va,
annars blir kanske gruppen det hem som du alltid velat ha.
Jag är taket, och golvet
och väggarna bygger vi tillsammans,
vi samsas om att svamla, byter idéer med varandra
och behandlar oss själva som vi vill behandla andra.

Helst vill jag säga
att jag som ledare gör precis helt rätt.
Att ta svåra beslut är lätt som en plätt.
Jag kan snurra en arbetsgrupp på ett finger
och knyter skorna samtidigt som jag springer.

Men att va den bästa ledaren är kanske inte att va bäst.
Men att bejaka mina brister och rida min käpphäst.
För mod är mod. Punkt.
Det handlar bara om att våga vara mig själv
låta mitt inre bli mitt yttre som när dagen blir till kväll.

För jag vet vem jag är och tror på min vision
men utan guldmelerad drottningtron
hellre utklädd till fattigjon.
För oavsett vilka positioner vi har jobbar vi tillsammans
alla gör detsamma.

Genom hårt arbete och mycket skratt svetsas vi samman,
och INGEN ska känna sig utanför, undantryckt eller förminskad,
till vår grupp vågar du komma osminkad.




Bunden vers (Rim) av Zippora
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-29 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zippora