Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första gången var när jag träffade min blivande fru. Det har jag berättat om här på Poeter. se.


När Gud - andra gången - talade till mig med en människas röst

Stod inför ett viktigt vägval

och såg vägen, jag trodde

var Guds vilja, som helt

omöjlig att gå


ett slags omöjligheternas Himalaya

reste sig framför mig


Då plötsligt talar JESUS

till mig, med en

människas

röst:


mjuk, stilla, lågmäld men ytterst

hörbar: "Om du vill så

kan du"


De orden står i Bibeln, tänkte jag,

och gick in i vårt sovrum, där min

Bibel låg på sängbordet, slog

upp den, och läste under

min tumme: "om du

vill så kan du.."


Det står i Matt. 8:2, där en sjuk man

säger det till JESUS, att om JESUS

vill kan Han också hela honom


och JESUS talar till mig, genom

det bibelordet, att om Han

ville, kunde Han leda mig

genom det berg jag

ser framför mig;


vilket Han också gjorde, som innebar att jag

gick in som föreståndare i ett kristet

behandlingsarbete för människor

med olika slag av drogproblem.






Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-01 18:35



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
underbar berättelse
2011-12-02

  Jack E. Gladh VIP
"Var och en blir salig på sin tro",
som det heter. Finns så väldigt
många olika livsåskådningar.
Vill inte mer diskutera om det.
Respekterar så klart din tro.
Hoppas att min ateistiska
inställnig också respekteras.
I övrigt må fantasin få ha
fritt spelrum från båda håll.
2011-12-01

    Sven-Erik Sköld
Och jag håller med JESUS - och håller mig intill Honom - det har jag f.ö. gjort sedan jag blev - vad Bibeln kallar - frälst; och har aldrig ångrar mig, tvärt om!

Det står ju i Guds Ord - om oss kristna - att vi "går från kraft till kraft", som solen stiger till den nått sin middagshöjd. Mvh S-E
2011-12-01

  Lavinia Röd
Jag håller med Urme.
2011-12-01

    Urme
كنت أحمق القديمة الذين يتحدثون في الخمرة
det är vad jag tycker
2011-12-01

  Seglaren
Vilken tur att han kunde svenska och dessutom kände till den svenska bibelns sidor.
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld