Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill här på intet sätt uppmuntra människor med rädsla för att (likt annars mera skådespelare anträder den spännande scenen i den sortens filmer, de vilka avhandlar rädsla) uppträda i en rättssal att supa sig redlösa inför en förhandling.


Dagens förklarade ord 2011 12 01 - Stämjärnet







Stämjärn

Den slags sup som intages före inträde i rätten där stämningsansökan lämnats in så att rätten bort kalla de för stämningen välbehövligt antal förekommande parter, därest själva saken sedan kan komma att behandlas, styrkas eller avstyrkas.
En sorts styrketår med andra ord.
Till skillnad från exempelvis ’Stämgaffeln’ som inte alls är en kinkig situation upplupen i ett parti schack mellan så kända mästare som Tal och Spasskij, visavi en svart springare’s samtidiga hot mot vit spelares kung samt dam.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-01 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP