Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "Om ni inte omväder er och blir som barn, kan ni aldrig komma in i Guds rike" Guds Ord: "Gud står emot de högmodiga, men det ödmjuka ger han nåd".


Barnatro, som de alltför vuxna inte känner

om JESUS, syndarens vän,

som är mer än gods,

familj och vänner


och vägen

hem.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-02 10:50



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Du menar att jag ska kritisera dina bibelcitat?
2011-12-02

    Sven-Erik Sköld
Lavinia Röd, det är väl liksom texten - och inte personen - vi skall kritisera.. Mvh S-E
2011-12-02

  Lavinia Röd
Oooops, nu blev det visst två kommentarer.
2011-12-02

  Lavinia Röd
Du vill alltså bara ha positiva åsikter om ditt sätt att skriva och kommentera? Du känner dig alltså kränkt när du får ärliga åsikter? Varför bjuder du då in till diskussion om du tycker det är svårt att ta att människor tänker annorlunda än dig?
2011-12-02

  Lavinia Röd
Du vill alltså bara ha positiva åsikter om ditt sätt att skriva och kommentera? Du känner dig alltså kränkt när du får ärliga åsikter? Varför bjuder du då in till diskussion om du tycker det är svårt att ta att människor tänker annorlunda än dig?
2011-12-02

    Sven-Erik Sköld
Citat från Lavinia Röds "textkritik": Personligen så tycker jag att du på flera sätt är ganska löjeväckande som högfärdigt basunerar ut att vi alla ska vara ödmjuka med dina "klipp och
klistra-citat" från Bibeln". Mvh S-E
2011-12-02

  Lavinia Röd
Jag hånar inte (jag är ledsen om det uppfattats så) men är kritisk till hur du bemöter människor. Du undviker att svara på intelligenta frågor som många ställer dig här inne när du inte hittar passande bibelcitat.

Sven-Erik, du är ingen Jesus på korset utan en vanlig man som anser sig veta bättre och förkunnar din högst personliga tro på detta poesiforum. Det minsta man då kan kräva är att du lever upp till det du lovar och vågar ge dig in i att ödmjukt prata om din tro och respektfullt begrunda vad andra säger inte bara sitta och mässa. Det är ju faktiskt du som bjuder in.
2011-12-02

    Sven-Erik Sköld
Lavinia Röd, om man - som Du ställer frågor - åtföljda av hån, hur kan man då räkna med någon s.k. dialog? eller vill man ö.h.t ha den? JESUS hade ingen "dialog" med den hånande rövaren på korset. Mvh S-E
2011-12-02

  Lavinia Röd
Hur reflekterar du kring detta citat om att bli som ett barn? Jag undrar också hur du tänker kring ödmjukhet och högmod kontra dig själv?

Att bli som barn är det detsamma som att ha ett begränsat intellekt och att spola ner allt logisk tänkande i toaletten?

Personligen så tycker jag att du på flera sätt är ganska löjeväckande som högfärdigt basunerar ut att vi alla ska vara ödmjuka med dina "klipp och klistra-citat" från Bibeln. Kanske ska du försöka vara ett gott föredöme för dina medmänniskor istället?
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld