Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'


I andra ändan av kikaren

Ibland är jag så långt bort från mina kompisar, långt från allt. Som när man kollar i en kikare från andra hålet och allt är pyttelitet och ser ut att vara långt borta fast det är bara någon meter bort. Så känner jag ibland, att dem står där i andra ändan av kikaren, fast jag både ser och hör dem så är dem inte riktigt där. Eller så är det inte jag som är där. Ibland så är kikaren åt rätt hål, och då är allt där och närvarande men ibland så är mellanrummet så stort mellan mig och dem, mellan mig och verkligheten, att jag inte hör och knappt ser något.
Skönt ibland att alla ljud är tysta, att allt är för litet för att kunna se eller bryr sig om. Men ibland så blir avståndet för långt och varar för länge, då står jag där, försöker att höra dem tysta ljuden och se dem små människorna med sin lilla verklighet i andra sidan av kikaren. Men dem försvinner bara längre och längre bort från mig.




Fri vers av Höstra
Läst 795 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2011-12-02 22:59



Bookmark and Share


  Water
Budskapet känns äkta ...även sättet det är skrivet på speglar en frustation.
2011-12-07

  Ulf Popeno
Ytterst träffande vardagston kring självmedvetandets eviga problematik. Jag gillar metaforen även om den ännu inte kommit upp i mitt huvud. Men kanske relaterar det till ens självsyn.
2011-12-05

  Mr Lindemann VIP
Det här med perspektiv och så...


Bra gestaltat här således då
2011-12-04

  Alexander Gustafsson VIP
hur vet du att det är du som ser allt som litet, dem kanske ser dig som samma sak... Jag förstår absolut vad du menar och jag önskar att du kanske kunde varierat dig en aning...
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Höstra