Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett enda ord kan göra stor, livslång skillnad

Tar du denna, till din

äkta make/hustru

att älska i nöd

och lust?

--


Ja.

--

så är också den eviga frälsningen:

Ja, till JESUS Kristus!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 152 gånger
Publicerad 2011-12-06 15:24



Bookmark and Share


  D S
A man is only as good as his deeds
2011-12-06

  Lavinia Röd
Att säga "ja" och fortsätta skövla jorden och inte värna om de svaga räcker därför inte för att "rädda sin själ". Ordet "ja" faller därmed platt till marken. Ord är nämligen bara ord och inte kärlek.
2011-12-06

  Lavinia Röd
Jag tolkar det som om Jesus förkunnar kärlek i bibeln och för mig är kärlek mer än bara ord. Det är ett verb och därmed en handling. Ord är fullständigt tomma och innehållslösa om de inte åtföljs av handling.

Så om man verkligen vill praktisera kristendomen så gäller det att vara snäll mot det som finns på jorden. Mindre snack och mera verkstad alltså.

Frälsningen ligger i att vi tillsammans gör jorden till en bra och kärleksfull plats att leva på. Allt/alla hänger nämligen ihop i tid och evighet. Det är så våra "själar" blir odödliga. Allt/alla är samma sak, dvs, Gud. OBS: Varning, min tolkning och ingen bevisad sanning. Det är bäst att tänka själv.
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld