Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt är relativt, eller?


Ett litet sandkorn

Hon gick längs den till synes
ändlösa stranden

Med stor ödmjukhet
inför naturens skapelse
böjde hon sig sakta,

och lät sina händer fyllas
av den mjuka, varma sanden

Varsamt lyfte hon dem,
och såg hur sanden
strilade ner genom fingrarna

Hon försökte hejda de små kornen
men de rann så fort
att hennes händer
snart blev tomma

Endast några sandkorn låg kvar,
Hon betraktade kornen och tänkte;

Är dessa
det lilla i det stora,
eller
det stora i det lilla?

© Carina Lövstedt 2011

Ett sandkorn består av 60 000 000 000 000 000 atomer






Fri vers av Carina Lövstedt
Läst 330 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-06 22:47



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Ja, frågor kan man få kring skapelsens under ... Fin text!
2011-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Carina Lövstedt