Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "Vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ".


BRY ER INTE OM MIG, PIANISTEN

Men till den del, det jag skriver

stämmer med Bibeln,

noterna


så ta vara på det, för det är

Guds Ord, som skall frälsa

våra själar!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-13 10:27



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Det står inte i Guds Ord, att vi skall eller kan utforska Gud med våra hjärnor; men det står att vi skall vända oss till Honom i tro, i JESUS Kristus, Honom som Gud sänt, en Människoson, en som oss.

Och fyllda av Hans Ande skall vi också förstå vem Gud är: "Anden utforskar allt, även Guds djupheter". Men är vi tomma på Gud - Guds Ande - i våra hjärtan, då är vi också utan det nödvändigaste - Herrens fruktan och visdom - för att kunna förstå Gud "i Hans visdom" står det i Guds Ord.

Mvh S-E
2011-12-14

    ej medlem längre
Du får det att låta så enkelt.

Att läsa noter. Om vi kunde förstå Gud med våra hjärnor, så vore han inte större än våra hjärnor och vore då inte värd att tillbe.
2011-12-14

  Elwania
du spelar falsk
2011-12-13

  Pitbullpudelns kärna
men tror du att gud vill ha förprogrammerade och självspelande pianon?
2011-12-13

    Sven-Erik Sköld
När det gällde JESUS, ropade foket korsfäst, korsfäst.. Mvh S-E
2011-12-13

  Lavinia Röd
"Pianisten" tolkar de stycken han/hon spelar. Tolkningarna kan vara mindre bra och publiken kan bua därför.
2011-12-13

    Sven-Erik Sköld
Ibland när JESUS predikade, som ju kunde "noterna", ja var noterna, blev människorna arga, och inte gripna och gråtmilda t.ex. just därför att Han höll Sig till noterna: det Gud sänt Honom att tala.

JESUS: "Den Gud har sänt, talar Guds Ord". Mvh S-E
2011-12-13

  Pitbullpudelns kärna
En skicklig musiker förstår att noterna är mer som ett skelett som måste gestaltas ock kläs med sitt eget kött och blod för att lyssnarna ska bli gripna av musiken. De som enbart spelar efter notskriften blir oftast bara hobbymusiker.
2011-12-13

    Ava He
dina ord associerars inte med Guds ord
2011-12-13

    Tea Alex
Vacker tanke! Guds ord som noter. :)
Är det när vi följer Guds villja som det blir skön musik?
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld