Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PROFETEN

En alptopp i Guds rike! en värja

med gnistrande, solbelysta

branter!


Ömsom i skugga inför en klarare dag,

ömsom i ljus som klar

kristall!


med utsikt

över mångas

begränsade utsikter


En värja i Guds hand, stilla tills

handen rör sig; då orädd vid

främsta fronten:


rustad att strida, men också

att bära den svage från

striden;


skyddande, med en bägare vatten

från brodershjärtats

innersta


Ett lejon, men ett lamm:

En Gudsmänniska.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-14 07:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld