Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag kom på idén till den här dikten på bussen till skolan.


käre vän.

käre vän,
du ser på mig,
med ögon, så blå.
ögon fyllda med frågor.

käre vän,
dina ögon ser på mig.
vad är det du ser?
ser du en tjej,
en tjej som alla andra?
en tjej som tycker om smink och mode?
en tjej med många vänner,
och kanske en pojkvän?

käre vän,
jag är inte som du.
jag tycker inte om smink och mode.
jag har inte så många vänner,
och jag har ingen pojkvän.
jag är inte en tjej som alla andra.

käre vän,
öppna dina ögon
och se vem jag är.
för min käre vän,
vi tittar på samma sak,
du och jag.




Fri vers av jiffel_!
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-14 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jiffel_!