Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tordön i december

Åskan går myndigt tvärs över sjön
och banar sig väg rakt igenom flocken av änder
som kvackande får maka på sig

Snart kommer ett häftigt ösregn
och min makliga spatsertur
får ett abrupt och snöpligt slut

Det mullrar, det smattrar och snattrar
och min ofrivilliga dusch
är allt annat än skön

Väl hemkommen åker paltorna av
kängor
jacka
mössa
halsduk
vantar
jeans
och blir liggande i ett brokigt stilleben på hallgolvet

Blir lite full i skratt
när jag tänker på
ändernas förvånade miner




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-15 14:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kul skildring.
2011-12-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
En tur nu i
åska och dunder
det ger ju inte
sköna stunder
tur Du kom hem
inte gick under!
2011-12-18

  anits VIP
En fin berättelse bjuder du på
och med ett humoristiskt slut
2011-12-16

    ej medlem längre
Ett fint stilleben ser jag framför mig!

"Blir lite full i skratt
när jag tänker på
ändernas förvånade miner"
2011-12-16

  Monika A Mirsch VIP
Åskan med det stora leendet! Det mullrandet gillar jag!
2011-12-16

    ej medlem längre
En livfull och humoristisk skildring av totalt överrumplande åskväder!
2011-12-15

  Anya VIP
En fin berättelse med humor på slutet. gillar särskilt stillebenet på hallgolvet. En tydlig bild framkommer av ditt måleri.
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP