Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alicia

Jag drömde om barnet inatt
mitt barn som aldrig fick födas
som jag längtade efter att få ta i mina armar
som jag älskade sen jag visste att hon fanns.

Barnet jag kämpade för
barnet jag nästan dog för
barnet jag aldrig grät över
när jag förlorade.

Jag drömde att hon såg på mig
med guldbruna ögon och gyllene hår
en fantastisk liten kopia av mig
men tusen gånger vackrare

Jag drömde att hon la sin hand
över mina hjärtslag
att hon sa utan ord
"jag förlåter dig mamma"

Och även i sömnen kände jag
orden hugga in i mitt bröst
för vad är jag för mamma
som förlorar kampen om mitt eget barn?

Jag lovade att jag skulle beskydda henne
från allt ont och jag tog mitt vackra barn
i famnen.
Jag kramade henne, jag kände värmen
som också var min värme.

Och jag vaknar av att jag gråter...




Fri vers av Bang
Läst 1816 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-15 23:40



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
DET
2011-12-18

  Erik H.J Hultin
Varför inte skapa en klassisk Öijer-effekt genom att bort den uppenbara drömformatet åtminstonde i början. Om det ska vara med i slutet eller inte får du naturligtvis bestämma själv (liksom huruvida du vill följa någon av mina anvisande förslag.")
2011-12-18

  Erik H.J Hultin
gråtandes *
2011-12-18

  Erik H.J Hultin
beskydda *
2011-12-18

  Erik H.J Hultin
Jag drömde om barnet inatt
min ofödda dotter
som jag längtat efter att få ta i mina armar
som jag älskat sen jag visste att hon fanns

Barnet jag krigade för
barnet jag dog för
barnet jag aldrig grät över
när jag förlorade

Jag drömde att hon såg på mig
med bärnstens bruna ögon, gyllene hår
en porträttlik docka
tusen gånger vackrare

Jag drömde att hon la sin hand
över mina hjärtslag
att hon ordlöst viksade

"jag förlåter dig"

Och även i sömnen kände jag
orden hugga i mitt bröst
för vad är jag för mamma
som förlorar kampen om mitt eget barn?

Jag lovade att jag skulle beskydda henne
från allt ont och jag tog mitt vackra barn
i famnen

Jag kramade henne, våra varma kroppars möte

Vaknar gråtandes
2011-12-18

  Erik H.J Hultin
Förslag på ändringar: Ta bort alla att så , nästan, skulle, en del

ändra : som aldrig fick födas till ofödda barn; eventuellt ofödda son eller dotter.

"en fantasitisk liten kopia av mig" är ganska fult och går att hitta glasklara metaforer till

ändra "jag vaknar av att jag gråter till" jag vaknar gråtandes, helst till vaknar gårtandes

"jag kände värmen" är därutöver en på snudd patetisk klysha
2011-12-18

  Erik H.J Hultin
Snälla förlåt mig men......Naaaaei..
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Bang
Bang