Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG ACCEPTERAR FULLT UT ATT BLI IDIOTFÖRKLARAD

och offentligt kallas för en som är dum i huvudet:

det tillhör branschen!


men problemet är, att det är ett ofta

använt medel, för att slippa ta

ställning till vittnesbördet:


att idiotförklara sändebudet


En biblisk förlaga finns i Jeremia bok: "Herren

har satt dig till präst i prästens Jojadas

ställe, för att i Herrens hus


skall finnas tillsynsmän över alla vettvillingar

som profeterar, så att du kan sätta dem

i stock och järn"


Vettvillingen, som borde sättas i stock och järn,

och som avses i texten, är Guds profet

och sanningens sändebud,

Jeremia.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-18 18:47



Bookmark and Share


    Yassir.A.A
i den här texten får jag intrycket av att författaren jämställer sin egen person med en av gud utsänd profet och ett sanningens sändebud...det är en självbild som om den stämmer...inte går av för hackor!! :-)

bland de kristna jag rör mig med är detta en mycket mycket sällsynt självbild, ber att få gratulera
2011-12-18

    ej medlem längre
nu är det ju så att du är varken präst eller profet, så du kan väl ta och hålla käften.
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld