Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÅGON TYCKTE ATT MINA TEXTER OM HELVETET ÄR ETT ENLÄNDE

men hur skall då verkligheten

som min text beskriver

och varnar för

vara?!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-19 18:05



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Allt skrivande om himmel,
helvete, satan m.m. är
hyperbarnsligt trams!
Det vet ni, så lägg av
med det där! Väx upp!
2011-12-20

    Lars Gullberg
Jesus är en Hund
jo en pittbullterrier
en tik
som min kompis har
Han har döpt den till
JESUS
Den har strypkoppel
och blinkande
lampor
som blinkar
RÖDA

Den är så söt
2011-12-19

    flinka vera
Löjet tycks aldrig sluta
och larz är det en Hitler hälsning du gör med armen på ditt foto?
2011-12-19

  Larz Gustafsson VIP
I Guds famn behöver man inte vara rädd. Befinner man sig utanför den har man all anledning att vara rädd.
Rom 8:15.
Dessa visliggörare som ständigt ska komma in med sitt förståsigpåande och sina teologiska floskler skulle göra kristendomen en tjänst om de tjackade spikskor och listigt drog iväg. De passar bättre inom new age.
2011-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag fortsätter att basunera ut det mitt hjärta är fullt av, nämligen Jesus.
Ingen självutnämnd diktator ska hindra mig.
2011-12-19

  Jack E. Gladh VIP
Alla överdrifter är förödande
och farliga för oss människor.
Var och ens tro är en privatsak.
Den bör hålla sig i den
sfären. Inte basuneras ut här.
2011-12-19

    ej medlem längre
Kristen tro är så mycket större än just din teologiska uppfattning. Människor är av kött och blod, här och nu, med kärlek och flexibla tankar. Vissa teologiska uppfattningar/varningar/ramar är alldeles för hård och fyrkantig för mjuka och runda människor.

Är himmel/helvete ett förstärkt bildspråk för vad det egentligen handlar om; evigt liv eller evig död? Vad vet vi? Inget levande kan brinna evigt i en sjö. Vad vet vi?

Fokusera på kärlek och trygghet. Ingen vill vara rädd i Guds famn. Gå med frid in i julveckan och luckra inte upp julevangeliet med dina varningar. Tack.
2011-12-19

  Larz Gustafsson VIP
http://runeberg.org/bibeln/55_03.html

2011-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Dessa människor är verklighetsflyktingar.
Man vill bara höra sådant som kliar i öronen.
Därför passar lögnpredikanter som de i Horkyrkan bäst.
Gudsmän som vandrar i smörjelsen angriper man.
2011-12-19

  Jack E. Gladh VIP
Tror säkert att herr Sköld
kommer till de paradisiska
nejderna eftersom han för
ett sådant himla liv här nere
på helvetet Jorden.
2011-12-19

    ej medlem längre
frågan är väl hur verkligheten är beskaffad, och det har du ingen aning om, gubbe.
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld