Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ords. 6:16-19


DEN GUD HATAR

Sex ting är det som Herren hatar, ja, sju

är styggelse för hans själ: stolta ögon,

en lögnaktig tunga


händer som utgjuter oskyldigt blod,

ett hjärta som hopsmider

fördärvlig anslag,


fötter som är snara att springa

efter vad ont är, den som

främjar lögn genom

att vittna falskt


och den som vållar trätor

mellan bröder.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 353 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-20 18:43



Bookmark and Share


    tramp
min Gud kan ej hata
2011-12-21

  Anders Nordlander VIP
Hatar Gud ?????
2011-12-20

    ej medlem längre
känn dig hatad du med, Larz.
2011-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Att förmedla Guds Ord är i allra högsta grad mänskligt. Det är vad Jesus kallat oss kristna att göra.
2011-12-20

  e-poeten
I Sven-Eriks värld är han en gud,,, men respektera honom för det och be/önska att han Sven-Erik ska bli lite mänsklig,,,,
2011-12-20

  Seglaren
Återigen en text som tar för givet en gud trots att det saknas några bevis för att gudar existerar. Eftersom jag anser mig veta att nån gud inte finns, så blir texten ointressant.
mvh.

PS. 'shadow and dust' blev bortplockad av redaktionen. Och alla kommentarer som denne skrivit. DS.
2011-12-20

    ej medlem längre
"främjar lögn genom

att vittna falskt"

känn dig hatad, Sven.
2011-12-20

    Sven-Erik Sköld
shadows and dust har skrivit kritik till din text VEM GUD HATAR?.

Föredrar hellre ovetande och gudfruktiga människor.

---------

råkade tydligen tryck bort Ditt inlägg, men nu är det återställt.
2011-12-20

  Larz Gustafsson VIP
"Den"
2011-12-20

  zallander
Gud hatar dig
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld