Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna vecka och alltid behövs det känns det som inom mig


Decemberdag

I snön -
mina fotsteg

Fotsteg som
plötsligt stannar
till

stannar till
i decemberdagen
och bara försöker
ta in solens strålar

solens strålar
talar om att vintersolstånd
nalkas och mörkrets tid vänder
sakta om

vänder sakta mig om och
inser att stillheten behövs
när jag ser de fyra tända ljusen

111220




Fri vers av sajo
Läst 171 gånger
Publicerad 2011-12-20 21:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Otroligt skönt att det vänder. Skönt också att någon påtalar detta. Annars brukar man bara få höra talas om att det vänder i samband med midsommar - en tradition som är lika motbjudande och hednisk som julen.
2011-12-21
  > Nästa text
< Föregående

sajo