Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balen är här!

Allesammans
Äro samlade i detta sköna hav
Det glittrar och tindrar i ögon många
Balen myllrar av liv

Inuti dess tonfall av musik och stoj
hör jag en ljuv röst till mig viska
\"Jag finns här\"...

Vänder mig om
får se en vit gestalt omringad av ljus
Hon tog min hand
log och drog mig med
Inuti en storm av lust

Dansen kunde börja
Orkesterns stråkar ljuda högt
I mitt rus av glädje
glömde jag bort tiden...

En helande kraft
tände min längtan
Mina fötter somnade
när jag uppslukades av detta ljus...
denna bländande skönhet...

Tvärt blev allt kallt
Mina ögon slumra

Ängeln som förde dans
fick mig att falla omkull
Låg där på golvet
blod rann nerför min kind

Min kavaljer var borta...
uppslukad av luft
I mitt hjärta tomt

Hånande ekon fyllde mitt huvud
Skrän och skönsång hade lämnat kvällen
Kvar fanns bara sorg...
och mitt ensliga kall




Fri vers av Eder Krille
Läst 386 gånger
Publicerad 2006-01-18 20:35



Bookmark and Share


  Anna Nilsson
fint dikt om balen
lite sorligt ser jag när de gäller flickan som stack iväg.

var de din tjej?
2006-03-28

    NoMi F
Först vill jag säga att jag
tycker den är vacker och sorglig på
samma gång.
Börjar med glädje
slutar med att vakna upp i ensamhet
Fint du skriver här
2006-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Eder Krille
Eder Krille