Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om JESUS: "Du har hatat orättfärdighet.." Ps 7:13-14 "Om någon inte vill omvända sig, då vässer han sitt svärd, sin båge spänner han och gör den redo; och han riktar mot honom dödande skott, sina pilar gör han brinnande" En metafor.


GUDS HAT

är riktat mot synden: Han älskar

Människan, som Han skapat

till Sin avbild; till söner

och döttrar


men om hon - Människan - inte vill

omvända sig, och ta emot Guds

utsträckta hand i JESUS Kristus

och därigenom bli fri - skild -

från synden, då gör hon

sig ett med synden,


och hamnar under

Guds hat och

vrede:


självvalt alltså.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-21 21:49



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Himmelriket



Igenom inget och allt
bevistar jag tidens ickevara

Innesluten varseblivning
där pulsar slå
långt ifrån sinnens fattning

Där ingenting vistas
är jag härföraren
vars trupper
vandrar på vintergatan

Ser mig starkare
än Gud
som inte finns
2011-12-21

  Johan Bergstjärna VIP
Det finns tusen vägar förutom Jesus, till syndfrihet och frälsning!!
2011-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Definitivt.
Liksom det finns ett självvalt gudstjänstväsende som är en styggelse.
Julfirandet är bara ett exempel på detta. Andra är fjantandet med ikoner, upphöjandet av Maria samt buddhistiskt navelskåderi.
2011-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld