Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är ingen riktig blomma, sa prästkragen

för jag ser inte ut som

en blåklocka.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-27 14:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Paulus talar om människokroppen och påpekar saker i stil med att handen inte kan säga till ögat: "Du är inte öga, så jag behöver dig inte".
Allegorin åsyftar Kristi kropp, den levande Gudens församling.
2011-12-29

    Sven-Erik Sköld
Seglaren, för det första är det en metafor, och för det andra, skall Du få en till, direkt ur Bibeln, Guds Ord:

Ps 96:11-12 "Himmelen vare glad och
fröjda sig; och havet bruse och allt vad
däri är. Marken glädje sig och allt som
är därpå,

ja, då jublar alla skogen träd"

Mvh
2011-12-27

  Seglaren
För det första, vem har sagt blommor kan tala?
För det andra, är det fel att jämföra olika blommor på det sätt du gör.

mvh.
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld